Deviza alapú gépjármű hitel felülvizsgálat

gepjarmu_hitel-209x300Nagy vihart kavartak az elmúlt időszakban a devizában kötött hitelszerződések. Volt amelyikről kiderült, hogy semmis, volt amelyik jogilag helyes volt, de több per is indult a bankok, illetve a hitelközvetítők ellen. Sajnos azonban csak a lakáshitelek kaptak igazán nagy nyilvánosságot, pedig az autótulajdonosok is ugyanúgy szenvednek az árfolyamváltozás miatt.

Sokan kilátástalan helyzetbe kerültek. Már évek óta fizetik autójuk hitelét és még mindig annyival tartoznak, amennyit annó felvettek, az autójuk pedig már az eredeti ár felét sem éri. Vagy a futamidő nőtt meg súlyos évekkel, vagy a törlesztő részlet emelkedett meg, sok esetben akár a duplájára, amelyet már képtelenek fizetni tovább. Ha Ön vagy ismerőse is deviza hitelből vásárolta meg autóját, és akár még élő hitele van, akár már kifizette, érdemes szakemberrel felülvizsgáltatnia azt, mert elképzelhető, hogy az Ön hitele sem teljesen szabályosan jött létre és így a bank jelenlegi követelése nem jogos, a befizetett díjak egy része visszajár Önnek!

Számunkra legfontosabbak az autósok, ezért megpróbálunk a lehető legtöbb autós témában segíteni, megelőzni a hátrányosan érintő biztosítási, jogi eseteket, ezért bárkinek INGYENESEN adunk tanácsot az autóhitellel kapcsolatban is.
Sok esetben előfordul, hogy a kereskedő, aki aláírja a hitelszerződést, nem rendelkezik meghatalmazással, ezért érvényteleníthető az autóra felvett hitel, sőt ilyen esetben kártérítést is köteles fizetni az eladó, valamint egyoldalú módosítás esetén is érdemes felülvizsgáltatni a szerződést.

Természetesen nem minden kereskedő, illetve hitelközvetítő ilyen, de sajnos több formailag hibás szerződéssel is találkoztunk már. Ha bizonytalan a hitelszerződésével kapcsolatban, keressen meg minket, jogászaink teljesen ingyen megvizsgálják, hogy minden rendben van-e az Ön szerződésével. Ha nincs, akkor tanácsot adnak, de akár végig is viszik az ügyet anélkül, hogy el kellene merülnie a jogszabályok útvesztőjében.

A hitelszerződés ellenőrzéséhez a következő iratokra van szükségünk:
– szerződés (kölcsönszerződés, hitelszerződés, vételi jogot alapító szerződés)
– a szerződés minden közös módosítása
– a szerződés minden egyoldalú módosításáról szóló levél
– általános szerződési feltételek (ha kapott)
– banki kimutatás arról, hogy az eddigi befizetéseit hogyan és mikor írta jóvá, azaz összegszerűen mennyit fizetett be és mennyi a bank szerint fenálló tartozása

Amennyiben nem állnak rendelkezésére ezek az iratok, abban az esetben a banktól minden szükséges dokumentum kikérhető. FONTOS! Friss banki kimutatásra minden esetben szükségünk van a befizetésekről!

Reméljük, hogy sokaknak tudunk ebben a témában is segíteni, hasznos tanácsokkal szolgálni.

Forduljanak hozzánk bizalommal!

Kérdése van? Szeretné ha visszahívnánk?

 

Ellenőrzés