Ingyenes tanácsadás

Amennyiben balesetet szenvedett vagy más gépjárműjével kapcsolatos ügy miatt kell egyeztetnie a biztosítóval, ránk számíthat. A Gépjármű Károsultak Országos Szövetsége egy nonprofit szervezet, amely teljesen ingyenes tanácsadással és kárügyintézéssel segíti Önt, és minden gépkocsival rendelkező károsultat, annak érdekében, hogy mihamarabb megkaphassák azt az összeget ami jogosan megilleti őket. Több száz esetben fordultak már hozzánk károsultak ügyükkel és szinte kivétel nélkül tudtunk segíteni.

Nincs apróbetű, nincs semmi amiért fizetnie kellene, ha tanácsot kér tőlünk!

Természetesen sajnos mi sem tudunk mindenkinek és minden esetben segíteni, ha alapvető hiányosságok vannak az ügyben vagy olyan ok áll fenn, ami a biztosítót mentesíti a kárkifizetés alól. Ha például az autón nem volt, a káresemény idején érvényes műszaki vizsga, vagy az autót olyan személy vezette, aki el van tiltva a vezetéstől, vagy nem rendelkezik jogosítvánnyal. Ha a gépjármű műszaki hibája okán keletkezett be a káresemény. Súlyos szabálysértés például gyorshajtás közvetlenül felelős a kár bekövetkeztéért és még sorolhatnánk azokat az eseteket, amikor a biztosítónak nem kötelessége fizetni, mert a kár más módon megelőzhető lett volna.

Még a legegyszerűbb esetekben is néhány alap dolognak rendben kell lennie, hogy elsődlegesen segíteni tudjunk. Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb alap és egyben minimális kritériumokat amelyek szükségesek egy ügy pozitív elbírálásához:

  • biztosítási káresemény Magyarországon történt vagy Magyar állampolgárként biztosítási káresemény külföldön érte Önt és a károsult rendelkezett érvényes kötelező felelősség biztosítással
  • külföldi állampolgárok magyarországi káreseménye esetében
  • ha a károsult autó sofőrje nem volt sem ittas, sem más tudatmódosító szer befolyása alatt
  • ha a károsult betartotta a közlekedési szabályokat,
  • ha a károsult oldalán a bűncselekmény gyanúja nem merül fel
  • ha a gépkocsi műszaki állapota megfelelő volt és legálisan vett részt a közúti közlekedésben (rendelkezett műszaki vizsgával, üzemképes volt, fékek, gumik állapota kielégítő volt stb.)
  • ha a káreseményt követően nem telt még el 5 év illetve 5 éven belül igazolható módon levelezés történt a biztosító társasággal
  • ha az ügy még nincs teljesen lezárva, tehát még nincs aláírt papír a biztosítónál, hogy az adott ügyben a biztosító és az ügyfél véglegesen és teljesen elszámoltak egymással és a továbbiakban egyik fél sem követelhet a másiktól ez ügyben.